May 10, 2010
LEEK-POTATO SOUP
Bahan2:
1 sudu minyak zaitun
1 ulas bawang putih - tumbuk
200g leek - mayang halus
200g kentang - potong kasar
1/2 tsp fresh thyme
500ml vegetable stock
Penyediaan:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih serta leek selama 3 minit/ hingga layu.
2. Masukkan kentang, thyme dan stok sayur. Kacau seketika. Biarkan sehingga kentang empuk.
3. Kisar semuanya dan panaskan sekali lagi sblm dihidangkan.
P/S:
- saya gantikan stok sayuran dgn stok ayam
- fresh thyme saya gantikan dgn 1/4 tsp dried thyme
- sblm dihidang. saya taburkan sedikit cayenne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
nampak syedap!
ReplyDeletethanks for linking my site here..designercottonfabric..
salam ustazah,
ReplyDeletedah saya utusi dgn khidmat pesanan ringkas, namun tak bersambut. ustazah ke mana? eh, atau saya yang patut ditanya soalan yg sama ;) hehe
bila nak ketemu?