Apr 15, 2010

PASTA LADNA


Bahan-bahan:
Bawang putih
Halia
Ayam/daging/ sotong/ udang/ meatball/ semuanya sekali
Sos tiram
Sos ikan
Sos tomato
Stok ayam (kalau tak ada, air biasa pun jadi)
Sayur-sayuran (kobis bunga, cendawan, capsicum, karot, cili merah/ hijau...)
Tepung jagung
Garam
Serbuk lada hitam
Minyak untuk menumis

1- Tumis bawang putih dan halia
2- Masukkan ayam/ daging....
3- Masukkan sos tiram, sos ikan, sos tomato & stok ayam/ air
4- Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh (untuk pekatkan kuah). Kacau.
5- Masukkan sayur2an
6- Masukkan garam sekiranya perlu & serbuk lada hitam
7- Masukkan pasta* (yang telah direbus terlebih dahulu) apabila sedia untuk dimakan.

* untuk yang ni saya masukkan pasta "vermicelli"

No comments:

Post a Comment